De prijs van Bitcoin bleef halverwege de week stijgen en overtrof kortstondig de $11600 te midden van de bullish marktomstandigheden.

De cryptocurrency bij uitstek heeft sinds begin juli een opwaartse trend doorgemaakt, terwijl het weerstand heeft ondervonden bij het testen van de $12000 mark begin augustus, zoals aangegeven in de laatste gegevens van Coinmarketcap.

Vanaf perstijd, was BTC boven het $11600 teken gekropen aangezien de stieren de significante daling van het weekend van meer $1000 achter hen zetten en schijnbaar gezichten op het $12k teken opnieuw plaatsen.

Het is een interessant paar maanden geleden dat de meest recente Bitcoin-mijnbouwbeloning in mei werd gehalveerd. De prijs van Bitcoin is in de zes weken na de halvering gestegen tussen $8000 en $9500, toen mijnwerkers en handelaren de daaropvolgende daling van de mijnbouwbeloning van 12,5 FTK naar 6,25 FTK onder controle kregen.

Nieuw BTC-publiek spreekt een bullish sign aan

De marktgegevens van Glassnode laten zien dat er steeds meer nieuwe Bitcoin-adressen worden aangemaakt – nog een teken dat nieuwe gebruikers roepen om Bitcoin in handen te krijgen.

De on-chain marktanalyseprovider definieert deze entiteiten als een cluster van adressen die worden gecontroleerd door één enkele netwerkentiteit – hoogstwaarschijnlijk een uitwisseling.

Het bullish sentiment in de markten werd ook opgemerkt door Tweelingoprichter Cameron Winklevoss in een Tweet op woensdag, die speculeerde dat Bitcoin Profit stieren de controle beginnen te krijgen over de BTC-markten.

Amerikaans Federaal beleid drijft activaprijzen omhoog

Er wordt alom gemeld dat de inspanningen van de Amerikaanse Federal Reserve om de inflatie te verhogen tot een doel van 2 procent door te wachten met het verhogen van de rentetarieven, de prijs van traditionele ’safe-haven‘ activa zoals goud en vastgoed hoger doet stijgen.

Morgan Creek Digital oprichter Anthony Pompliano is van mening dat het beleid van de Federal Reserve ertoe zal leiden dat deze activa een enorme waardestijging zullen ondergaan.

„Mijn verwachting is dat onroerend goed, goud, Bitcoin en aandelen allemaal veel, veel hoger zullen lopen dan ze al hebben. Bitcoin zal de grootste winnaar zijn van alle activa, omdat het de meest volatiele is. Of zoals Paul Tudor Jones zei, het zal het snelste paard zijn. Ongeacht hoe je je kapitaal investeert, laat je niet betrapt worden op het vasthouden van geld terwijl de Federal Reserve de activa systematisch devalueert onder het mom van het creëren van economische activiteit,“ zei Pompliano.

Von admin