Ex-Goldman Sachs VD: Regulation Will ‚Undermine‘ Bitcoin

Lloyd Blankfein tvivlar på Bitcoin och tror att tillsynsmyndigheter kan „beväpna“ sig för att hantera det.

Lloyd Blankfein, den tidigare VD för Goldman Sachs, uttryckte tvekan om Bitcoin i en ny intervju.

Han sa att det är ett tvivelaktigt värde- och bytesmedel.

Han uttryckte också oro över hur tillsynsmyndigheter kan hantera det

I en ny intervju med CNBC: s Squawk Box sa tidigare Goldman Sachs VD Lloyd Blankfein att det finns anledning att vara skeptisk till Bitcoin .

„Det kan fungera“, sa Blankfein till värd Andrew Ross Sorkin. ”Men egentligen, i slutet av dagen, ska valuta utföra ett par saker. Det är tänkt att vara ett utbytesmedel och en värdeförråd. ”

Blankfein fortsatte med att förklara varför Bitcoin inte exakt uppfyller dessa kriterier.

”Det är en värdebutik som kan flytta 10% på en dag; att om du tappar en kod eller tappar en papperslapp förloras den för alltid; eller, om någon tar det från dig, hur vet du det? Så, värdet av lagerelementet är lite tufft, säger Blankfein.

Marknaden klarar det mer eller mindre: tidigare denna månad förlorade Bitcoin ungefär en femtedel av sitt värde över natten . Det är en berömd volatil investering – förra mars skickade den pandemiinducerade aktiemarknadskraschen den från de höga $ 8000 till mitten av $ 4000.

Och priset såg stora hopp i slutet av förra året och satte en ny heltidshöjd över $ 40.000

Så långt det är ett utbytesmedel föreslog Blankfein att Bitcoins faner med anonymitet utgör ett problem för tillsynsmyndigheter som vill begränsa penningtvätt och olaglig aktivitet: ”Du vet inte om du betalar nordkoreanerna eller Al-Qaida. eller Revolutionary Guard. ”

Även om det är sant att Bitcoin används för att finansiera kriminell verksamhet , är systemet inte anonymt: eftersom varje transaktion registreras offentligt är kontanter fortfarande ett mycket bättre alternativ för brottslingar som vill hålla det tyst .

Han fortsatte med att säga att även om Bitcoin fortsätter att gå in i mainstream kan oundvikliga regler motverka en del av överklagandet: ”Detta kan vara fungerande, men det kommer att undergräva den frihet, frihet och brist på öppenhet som människor tycker om det i första plats. Så det är det gåta som Bitcoin kommer att behöva ta itu med. Om jag vore en tillsynsmyndighet skulle jag vara lite hyperventilerande när det lyckades just nu, och jag skulle beväpna mig själv för att hantera det. ”